Sunday, 16 July 2017

AWS-SAA Certificatioins Questions and Answers

1) Amazon Glacier is designed for?

     Ans:  Amazon Glacier for Data archieves and used for wherever infrequently accessed data.

2) Which of the following correctly applies to changing the DB subnet group of your DB instance?

Ans:
An existing DB subnet group can be updated to add more subnets for existing availability Zones.
Removing subnets from existing subnet group can cause unavailbility
Updating an existing DB subnet group of deployed db instance is not currently allowed.
Explicitly changing the DB subnet group of depoyed DB instances is not currently allowed.

3) If you want to build your own payment application in AWS?
Ans:
Amazon AWS DevPay
Amazon AWS FPS

4) Which of the following should be referred to if you want to map Amazon Elastic Block Store to an Amazon EC2 instance for AWS CloudFormation resources?
Ans:
Reference the logical ID's of both the block stores and the instance.
5) After create the instance in AWS getting the error messages" 'Network error: connection timed out" or "Error connecting to [instance], reason :-> Connection timed out: "

Ans: Verify that private key file corresponds to the Amazon key pair assigned to launch.
Verify that you are entering correct username or not

6) Auto-scaling can not do?
Auto scaling can not increase instance size of EC2-Instance
Autoscaling scale horizontly 
Autoscaling can not do anything with respect to RDS instance.

All about S3?
Ans: The Amazon Simple Storage Service (S3) data model enables you to organize data as folders in 
highly durable Amazon Elastic Block Store (EBS) volumes.

S3 is a cloud file storage service more akin to DropBox or GoogleDrive

S3 is very useful for storing the static data eg: you treat whatever data in the form of file.
it can also very useful for storing the AMI's 
And it can help while data is moving from one layer to other layer, It will save the data intermediate state.
S3 namespace is valid global, it is available for all the regions.

S3 and Glacier works hand in hand because later is advance version or enhancement of S3
In S3 data retrieval is difficult because you have to send and request and approve the request and get 
the old backups, where as it is very easy and you can see the instant file or databackup access using glacier.

Even we can lock the data in Amazon Glacier access control with vault lock polocies to protect the data
from the deletion.


In such way we can trigger after some point of time or expiry you can move the data or archival data to Glacier.

7) Amazon S3 bucket prevent and recover from accidental data loss?
Ans: Object versioning and Multi factor authentication.

8) All about EBs? 
EBS is only for Single Region not across regions
Group of EBS is known as placement group.

9) What is Cloud Formation?

Cloud Formation is template which will allow us to scale or optimize the AWS resources.

10) what are the different types of block store in AWS?
Ans:
Instance block store
Elastic block store 

11) Amazon offers a 5 different options for Database?
RDS: Relational Database service
DynamoDB: is Amazon NoSQL database.
RedShift: Amazon Relational database for warehouse solution

12) Subnets are not distributed to across Zone, It should be limited to one AV Zone it self.

Subnet and AV are one-to-one communication.


13) A customer has established an AWS Direct Connect connection to AWS. The link is up and routes 
are being advertised from the customer's end, however the customer is unable to connect from 
EC2 instances inside its VPC to servers residing in its datacenter. 
Which of the following options provide a viable solution to remedy this situation? 

Ans:
 Add a route to the route table with an iPsec VPN connection as the target
 Enable route propagation to the customer gateway (CGW).

14) What does the following command do with respect to the Amazon Ec2 security groups?
ec2-create-group CreateSecurityGroup 

Ans:
Creates a new security group for use with your account.

15) if you want to launch Amazon Elastic Compute cloud(Ec2) instances and assign each instance a 
predetermined private IP address you should?

Ans:
You should launch instance in Virtual Private Cloud.

16) Why do you make subnets?
Ans:
If there is network with large no.of hosts will be very difficult to mange and tedious, 
so divide this network into subnets and manage the hosts.

One to one connectivity between subnet and avilability Zone

17) What is Cloud Trail?
Ans:
AWS Cloud trail has been designed to track and monitor API calls.
Cloud Trail is enabled for region level,
Cloud Trail logs are delivered to single Amazon S3 for aggregation.
Cloud Trail and Region--one-to-one communication

18)  Keys are associated with Regions?
Ans:
One to one combination between Master key and Region.

19) What is MFA in AWS?
Ans:
MFA stands for Multi factor Authentication, which is very useful and extra layer on your user name and password. 
Authentication code from MFA device.

20) When should i prefer IOPS over standard RDS Storage?
Ans:
When you are running batch oriented  jobs, then prefer IOPS


21) Which option meets the requirements for captioning and analyzing this data?
Ans:
Use Amazon Kinesis Streams to collect and process large streams of data records in real time.

22) What happens when you create a topic on SNS?
Ans:
when you create a SNS, ARN(Amazon Resource Name) will be created.

23) what happens to the I/O operation while you take a database snapshot?
Ans:
I/O operation to the db are suspended for a few minutes while backup is in progress.

24) All About EBS Volumes?
Ans:
EBS volumes persist independently from the running life of an EC2
we can attach an EBS volume to more than one EC2 instance( but please remember not at same time).
To view info about an Amazon EBS open the EC2 console at volumes

25)Response time for premium support?
Ans: 1 hour

26)What is oracle SQL developer?
Ans: A graphical java tool distributed without cost by oracle.

27) where SQL Server stores logins and passwords?
Ans: SQL Server stores logins and passwords in master database

28)What dynamo DB store from the following?
Ans:
Web session
Huge Data
Json

29) All about security groups?
Ans:
you can change the rules of the security group of the running instance
you can assign multiple security group to an instance(but remember max is 3)
you can delete rules from an existing security groups.

30) All about Auto scaling?
Ans:
It can add instances when CPU utilization is above threshold
It can remove the instances when CPU utilization is below threshold
It can maintain fixed number of running instances

31) To improve the performance of t2.small, what are steps you can take?
To increase the instance size, have to add array of EBS volumes.

32) Company looking for relasing all unused Elastic IP Address that incur charges?
Ans: 
when it allocated and associated with running instance

33) EBS backed instances are C4, M4, and T2

34) which route must be added to your instances which are in the subnet?
Ans:
Destination :0.0.0.0/0 and target is internal gateway.

35) authentication of SQS queue?
Ans:
Access Key id and request Signature 
X509 certificate

36) AWS Direct connect?
Ans:
Allows you to establish a direct network connection from your data center to AWS.

37) Cloud Front expiration time?
Ans:
An Expiration can be check how often to check for an updation version of file
By default each object expires after being in an edge location after 24 hours.

38)Distribute content to end users?
Ans:
Cloud Front

1 comment: